Feelinks The Game of Emotions

Feelinks The Game of Emotions

Hoe zou u zich voelen als u dit hoorde: "Uw kind vertelt u dat het profetische dromen heeft"? Zou je verdrietig zijn? Opgewonden? Bang? Of misschien zelfs blij? En nog belangrijker, hoe zou uw partner zich voelen? Feelinks is een spel van emoties. Tijdens het spelen:

1) Kies een kaart en kies een situatie om te lezen. 2) Kies de emotie die past bij hoe u zich voelt en zet in op de gevoelens van uw partner. 3) Toon uw wederzijdse keuzes, zet een stap op het emotietraject en verander van partner.

Afhankelijk van het aantal spelers, als je met een bepaald aantal rondes speelt, wint de speler die het verste vakje op het scorespoor bereikt het spel. Als je speelt zonder elke ronde te tellen, beëindigt de eerste speler die het laatste vakje van het emotiespoor bereikt het spel.

Feelings, de oorspronkelijke titel van het spel, werd uitgeroepen tot winnaar van de oproep tot het indienen van projecten van de stad Poitiers in de strijd tegen discriminatie. Het doel was het creëren van een eenvoudig, gemakkelijk te spelen spel dat zich baseert op situaties of vragen rond discriminatie. Jean-Louis Roubira, een van de ontwerpers, ontwikkelde eerder de beroemde Dixit-taalworkshops met risicojongeren.

In het spel worden onze vooroordelen uitgedaagd. Feelinks bevat 50 kaarten met 150 situaties uit het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: "Je wordt wakker in het lichaam van een persoon van een andere etniciteit" of "De minister van Justitie wordt betrapt op het roken van cannabis". De spelers zijn verplicht om hun gevoelens in een bepaalde situatie te uiten en het gevoel van een andere speler in dezelfde situatie te raden. Deze empathie voor elke speler is bevorderlijk voor het debat en voor uitdagingen van onze vooroordelen.