Faces

Faces

Ben jij goed in het omschrijven en maken van gezichten? Probeer het uit en strijd tegen je vrienden in Faces. Elke speler krijgt een pion, plaatst deze op het startvak van het scorespoor en neemt zijn set cijferkaarten. Het spel is opgedeeld in 2 aparte rondes.

In de eerste ronde is elke speler om de beurt de rechter. Het face-line-up board is gevuld met 6 mannelijke gezichten. Vervolgens leest de keurmeester een impressiekaart voor. Het zal iets zeggen als 'De Republikein' of 'Degene die net iets zuurs heeft gegeten'. Vervolgens kiest de scheidsrechter welk genummerd gezicht het beste bij de beschrijving past en legt die genummerde kaart met de afbeelding naar beneden op tafel, en alle andere spelers proberen het nummer van de rechter te matchen. Spelers die overeenkomen met de rechter verplaatsen één veld en de rechter één veld voor elke speler die overeenkomt. Vervolgens wordt het geselecteerde gezicht vervangen en gaat het rechterschap over naar de volgende speler. Als iedereen twee keer de rechter is geweest voor mannelijke gezichten, doe je hetzelfde voor vrouwelijke gezichten en vervolgens voor dierengezichten. De eerste ronde eindigt wanneer iedereen 6 keer de rechter is geweest (2 voor elk type gezicht).

In de tweede ronde worden de cijferkaarten opzij gelegd en krijgen de spelers een hand gedeeld die bestaat uit 2 mannelijke, 2 vrouwelijke en 2 dierengezichten. De spelers zijn weer om de beurt de rechter, en de rechter leest opnieuw een impressiekaart. Dan kijkt de rechter weg en steken de andere spelers een gezicht uit hun hand dat volgens hen het beste overeenkomt met de beschrijving. Zodra alle keuzes bekend zijn, kiest de rechter de beste. De speler die dat gezicht speelde, verplaatst 3 velden.

Het spel eindigt zodra iemand het finishveld bereikt. Die speler is de winnaar