Everdell

Everdell

In de charmante vallei van Everdell, onder de takken van torenhoge bomen, tussen kabbelende beekjes en bemoste holtes, bloeit en breidt een beschaving van bosbeestjes zich uit. Van Everfrost tot Bellsong, vele jaren zijn voorbijgegaan, maar de tijd is gekomen om nieuwe territoria te vestigen en nieuwe steden te vestigen. Je wordt de leider van een groep beestjes die precies op zo'n taak uit zijn. Er zijn gebouwen om te bouwen, levendige personages om te ontmoeten, evenementen om te organiseren - je hebt een druk jaar voor de boeg. Zal de zon het helderst over uw stad schijnen voordat de wintermaan opkomt?

Everdell is een spel van dynamisch tableau-bouwen en arbeidersplaatsing. Everdell, waarin de belevenissen van een groep bosbewoners gedurende een jaar wordt nagespeeld

Hoe werkt Everdell?

Jij en je medespelers worden leiders van een groep bosdieren, en zorgt er voor dat iedereen zijn werk doet, bouwt gebouwen en maakt alles in orde om de seizoenen door te komen. De speler die de dit het beste doet en meeste punten verzamelt wint.

In Everdell mag je elke beurt 1 van de volgende 3 acties uitvoeren: Je plaats een werker, speelt een kaart of bereidt je voor op het volgende seizoen.

Werkers plaatsen is essentieel in Everdell, dit kun je doen op exclusieve (1 werker) of groepsvakjes. Werkers heb je nodig om grondstoffen te verzamelen, kaarten te pakken, evenementen te organiseren of op een reis te gaan. Er zijn verschillende vakjes voor deze verschillende bezigheden.

Het spelen van kaarten is ook een optie, je mag maximaal 15 kaarten voor je hebben en kaarten helpen je met veel uiteenlopende zaken.

Aan het einde van een ronde begin je voor te bereiden voor het einde van het seizoen. Dit doe je alleen als je uitgespeeld bent met het plaatsen van werkers en het spelen van je kaarten.

Het is ook mogelijk om dit spel solo te spelen, een leuke toevoeging voor als je je strategie wilt uittesten.

Prachtige vormgeving

Everdell is met uiterste zorg gemaakt, en dit zie je terug in de kwaliteit van de kunst, kaarten en al het andere materiaal wat bij het spel wordt verstrekt. Zie hieronder voor uitbreidingen van Everdell, deze voegen nieuwe manieren van spelen en materiaal toe aan het basisspel.

Uitbreidingen Everdell