Escape in 15 Minuten

Escape in 15 Minuten

Escape in 15 Minutent is een coöperatief spel waarbij je aan een ruimteschip ontsnapt dat op het punt staat te ontploffen. Bij voorkeur voordat het ontploft. Het probleem is dat de volgorde van zelfvernietiging is bepaald door de op hol geslagen AI van het schip, en diezelfde AI probeert nog steeds te voorkomen dat de spelers vluchten. Om succesvol te vluchten, moeten de spelers de ontsnappingscapsule activeren door 13 schakelaars over het hele schip in te schakelen. Om bij de schakelaars te komen, moeten ze de deuren ontgrendelen die de weg ertussen blokkeren.

De manier waarop dit allemaal gebeurt, is eenvoudig: tijdens jouw beurt kun je ofwel met de dobbelstenen gooien om deuren op jouw helft van het schip te ontgrendelen OF je astronaut door deuren verplaatsen die eerder ontgrendeld waren. Je probeert de schakelaars te bereiken om ze aan te kunnen zetten. Soms gooi je een dobbelsteencombinatie die je niet kunt gebruiken. Als dat gebeurt, moet u een kaart trekken die ontgrendelde deuren kan vergrendelen of geactiveerde schakelaars kan deactiveren. Om het spel te winnen, moeten alle astronauten de ontsnappingscapsule in het midden van het bord bereiken voordat de tijd om is, nadat alle schakelaars zijn ingeschakeld.

Het spel wordt gespeeld met een gratis timer-app die op een smartphone is gedownload. De timer speelt ook atmosferische geluiden die de spelers herinneren aan de urgentie van de situatie.