Escape Adventures: Curse of the Temple

Escape Adventures: Curse of the Temple

Escape wordt in realtime gespeeld, waarbij alle spelers dobbelstenen gooien en tegelijkertijd acties ondernemen. Je moet de juiste symbolen gooien om een ​​kamer binnen te gaan, en als je bij een open deur staat, kun je rollen om de volgende tegel in de stapel te onthullen en deze aan die deuropening toe te voegen. Sommige kamers bevatten combinaties van rode en blauwe symbolen, en als je (mogelijk samen met andere spelers in dezelfde kamer) genoeg rode of blauwe symbolen gooit, 'ontdek je' magische edelstenen door ze van een apart edelsteendepot naar die tegel te verplaatsen.

Het real-time aspect wordt versterkt door een soundtrack die tijdens het spel wordt afgespeeld. Op bepaalde punten begint het aftellen en als spelers niet terug in de veilige kamer zijn wanneer de tijd om is, verliezen ze een van hun dobbelstenen.

Zodra de uitgangstegel is onthuld, kunnen spelers proberen uit de tempel te ontsnappen door naar die tegel te gaan en vervolgens een aantal blauwe dobbelstenen te gooien die gelijk zijn aan de magische edelstenen die niet uit het edelsteendepot zijn verwijderd. Dus hoe meer edelstenen je vindt, hoe gemakkelijker het is om uit de tempel te ontsnappen. Als een speler ontsnapt, geeft hij een dobbelsteen aan een speler naar keuze. Als alle spelers ontsnappen vóór de derde aftelling, wint iedereen; zo niet, dan verliest iedereen, ongeacht hoeveel spelers er zijn ontsnapt.

Escape: The Curse of the Temple bevat twee uitbreidingsmodules die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt. Met de "Treasures" -module bevatten sommige kamers schatten, en wanneer je zo'n kamer onthult, plaats je een gesloten schatkist op de tegel. Rol de symbolen op die kisttegel en je claimt de schat voor later gebruik: met een sleutel kun je overal teleporteren, met een pad kun je twee kamers met elkaar verbinden die anders geen deur hebben, en een medic-kit geneest alle spelers onmiddellijk (door zwart te zetten) dobbelstenen weer in het spel). Met de "Curses" -module "vervloeken" sommige tegels spelers door ze te dwingen een hand op hun hoofd te plaatsen, het geluid stil te houden tijdens het spelen of anderszins te doen wat je niet zou willen doen terwijl je aan een tempel ontsnapt!