Dune

Dune

Stel je voor dat je de krachten van een adellijke familie, gilde of religieuze orde kunt beheersen op een onvruchtbare planeet die de enige bron is voor de meest waardevolle substantie in het bekende universum.

Stel je voor dat je het script kunt herschrijven voor een van de beroemdste sciencefictionboeken aller tijden. Welkom bij het veelgeprezen 40 jaar oude bordspel waarmee je de ongelooflijke wereld van Frank Herbert's Dune kunt recreëren.

In Dune word je de leider van een van de zes grote facties. Ieder wil de meest waardevolle hulpbron in het universum beheersen: melange, het mysterieuze kruid dat alleen tegen hoge kosten op de planeet Dune te vinden is. Zoals Duke Leto Atreides zegt: “All fades before melange. Een handvol kruiden zal een huis kopen op Tupile. Het kan niet worden vervaardigd, het moet op Arrakis worden gewonnen. Het is uniek en het heeft echte geriatrische eigenschappen. " En zonder melange zou ruimtevaart onmogelijk zijn. Alleen door de verslavende drug in te nemen, kan de Guild Steersman visioenen van de toekomst blijven ervaren, waardoor ze een veilig pad door hyperspace kunnen uitzetten.

Wie beheert Dune? Word een van de personages en hun krachten uit het boek en. . . Jij beslist!

Dune heeft ook een uitbreiding, namelijk Dune: ixians and tleilaxu