Downforce

Downforce

Bieden met hoge inzetten op raceauto's van een miljoen dollar. Waanzinnige weddenschappen die in het geheim worden geplaatst, zelfs als de auto's over de baan racen. En voor de overwinnaar, de grootste portemonnee van allemaal. Maar in de wereld van de autosport kan de marge tussen overwinning en nederlaag een enkel moment zijn: een steile bocht, gierende banden en rook spuwende banden, en de neerwaartse kracht, die je in je stoel drukt en je op de baan houdt terwijl je bezig bent. maak je beweging naar binnen om vooruit te trekken.

Downforce is een kaartgestuurd bied-, race- en gokspel voor 2-6 spelers gebaseerd op Top Race, het bekroonde ontwerp van de legendarische Wolfgang Kramer. Spelers bieden eerst om de zes auto's in de race te bezitten, daarna spelen ze kaarten uit hun hand om ze over de baan te laten rijden. De meeste kaarten zullen echter ook de auto's van hun tegenstanders verplaatsen. Dus het juiste moment bedenken om een ​​kaart te spelen, is de sleutel tot de overwinning. Onderweg sluiten spelers geheime weddenschappen op wie volgens hen de race zal winnen. Degene die het meeste geld heeft van zijn prijzengeld, weddenschappen wint en de resterende bank wint.

Dit is een spel waarvan het ontwerp geen aandacht behoefde. Jaren van spelen en meerdere versies hebben het tot bijna perfectie verfijnd. Integendeel, een van de ontwerpuitdagingen was om uit te zoeken welke van de vele regelmodules moesten worden opgenomen om de leukste versie te maken. Downforce voegt ook variabele spelerskrachten toe om de herspeelbaarheid te verbeteren. Maar meestal verbetert het het uiterlijk van het spel om het prachtig en gemakkelijk te spelen te maken. Speciale aandacht werd besteed aan de kleuren, de lay-out van de kaarten, het ontwerp van de auto's, de details op het bord en meer.