Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Doolhof: Twist

Doolhof: Twist

De doolhof in de magische tuin verandert voortdurend. Door de magische heggen slim te draaien, openen spelers nieuwe wegen naar mysterieuze wezens en kostbare schatten. Magische kaarten helpen om de taken te vervullen. Wie beheerst de bochten en vindt als eerste zijn weg uit de magische tuin?

Een nieuwe draai aan de veranderende doolhof. Deze keer worden de paden begrensd door heggen, die kunnen worden gedraaid om de paden te veranderen.

Elke speler heeft een stapel kaarten die hem naar verschillende plaatsen in het labyrint leiden. Op zijn beurt verplaatst de speler zijn pion langs het pad; hij mag ook een heg roteren voor, tijdens of na zijn verplaatsing. Als hij zijn huidige doel bereikt, draait hij zijn volgende doelkaart open. Anders krijgt hij een magische kaart als troost.

De magische kaarten kunnen tijdens de beurt van een speler worden gebruikt om beweging te vergemakkelijken. Een gat maakt het mogelijk om door een heg te glijden. Twee feeën laten toe om van de ene feeënplek naar de andere te vliegen, waarbij ze het terrein ertussen negeren. Een speler mag in zijn beurt een willekeurig aantal magische kaarten gebruiken.

Nadat een speler de doelen op zijn zes kaarten heeft bezocht, beslissen de andere spelers welke uitgang hij moet bereiken om het spel te winnen.