Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Dodelijke Dillema’s

Dodelijke Dillema’s

In Dodelijke Dillema's fungeert één speler als de Trolley Operator en moet hij kiezen waar hij een moorddadige, uit de hand gelopen trolley naartoe wil sturen. Elke andere speler aan de tafel speelt kaarten en maakt ruzie om de operator te overtuigen hun leven te sparen en iedereen op de andere baan te veroordelen tot een gruwelijke death-by-trolley.

Elke ronde treedt één speler op als trolleyconducteur. Deze persoon zal de rechter zijn en zal kiezen welk spoor de trolley zal vermoorden.

Elke andere speler is gelijkmatig verdeeld over de teams en elke speler (s) zal een rol hebben voor de ronde.

Om te beginnen tekent een speler 3 engelachtige sporen, kiest er een om aan de tafel te spelen en onthult dan willekeurig een 2de engelachtig spoor van het kaartspel om aan het spoor toe te voegen. Een andere speler zal 3 demonische sporen tekenen en ervoor kiezen om er een toe te voegen aan het spoor van de andere teams, om ze te saboteren en hun eigen sporen te sparen. Ten slotte zullen de speler (s) spoormodificatoren trekken om op een willekeurige spoorkaart op de tafel te plaatsen. Ze kunnen op hun eigen sporen spelen om de scheidsrechter te laten zwaaien, of ze kunnen op hun tegenstanders spelen om de rechter verder te bewegen om het spoor van hun tegenstander te vermoorden.

De rechter zal over dit raadsel nadenken en uiteindelijk besluiten één spoor te vermoorden. De gespaarde baan is de winnaar van de ronde!