Doctor Who Kaartspel

Doctor Who Kaartspel

Daleks, Cybermen, Sontarans - De lijst met bedreigingen is eindeloos en geen enkele plaats in het universum is ooit echt veilig voor gevaar, maar er is één man die het tot zijn missie heeft gemaakt om de weerlozen te verdedigen, de hulpelozen te helpen en iedereen te redden die hij kan : een mysterieuze vreemdeling, een natuurkracht die zijn eigen planeet heeft zien sterven, een gek met een doos.

In Doctor Who: The Card Game treden spelers op als de dokter en zijn metgezellen om specifieke locaties te verdedigen, terwijl ze de vijanden van de dokter sturen om locaties te veroveren die je tegenstanders proberen te beschermen. Elke speler begint het spel met één locatie en kaarten in de stapel bestaan ​​uit aanvallers, verdedigers, locaties en ondersteuningskaarten. Om een ​​beurt te beginnen, trekt u twee kaarten, pakt u alle kaarten uit een vorige beurt op en neemt u de drie kaarten die eerder door de speler aan uw linkerhand aan u zijn doorgegeven. Je speelt of bankkaarten totdat je er maar drie in je hand hebt, geeft die vervolgens door aan de speler aan je rechterkant en beëindigt je beurt.

Aanvallers richten zich op specifieke locaties en verdienen punten voor de speler die ze hanteert als ze aan het einde van het spel in het spel zijn. Verdedigers proberen aanvallers te verwijderen zodat de locatie-eigenaar punten scoort voor het beschermen van de locatie. Ondersteuningskaarten bieden verschillende mogelijkheden, zoals het vergroten van uw bank of het verstrekken van tijdspunten (die kunnen worden gebruikt om extra kaarten te trekken). Degene die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!