Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Dobble

Dobble

Dobble, ook bekend als Spot it!, is het perfecte spel voor families die graag samen tijd doorbrengen! In dit spannende en uitdagende spel proberen spelers bijpassende symbolen te vinden op 2 verschillende kaarten. Het is perfect voor een leuke middag om een band op te bouwen met je geliefden. Dus haal Dobble tevoorschijn en kijk wie als eerste de symbolen kan vinden!

Dobble bestaat uit 55 ronde kaarten en op elke kaart staan acht verschillende symbolen, waarbij de symbolen van kaart tot kaart in grootte variëren. Elke twee kaarten hebben precies één symbool gemeen, en alle kaarten in Dobble zijn uniek.

Hoe speel je Dobble?

Om te starten moet je eerst alle kaarten schudden, en dan op een stapel leggen. De speler die begint pakt 1 kaart, en legt deze in het midden neer. Daarna pakt de beginnende speler de volgende kaart en legt deze er naast.

Het doel is dan om zo snel mogelijk het gemeenschappelijke symbool tussen de 2 kaarten te vinden. Lukt het jou om de 2 overeenkomende symbolen te vinden? Dan mag jij de eerste kaart pakken. De volgende speler pakt dan weer een kaart van de stapel en legt deze naast de andere op het veld neer. De ronde begint dan weer overnieuw.

Als alle kaarten op zijn wordt er geteld wie aan het einde de meeste kaarten heeft. Dat is de winnaar!

Leuk kinderspel

Dobble is een leuk én leerzaam spel voor kinderen vanaf 3 jaar. De kleurrijke vormgeving en de simpele regels zorgen er voor dat het erg aantrekkelijk voor ze is. Kinderen leren met dobble snel vergelijken en zullen ook leren wat elk plaatje is.

Uitbreidingen en andere versies Dobble

Er zijn meerdere versies van Dobble, Dobble: Beach is waterafstotend en kan daarom prima mee naar een dagje strand of buiten de deur gespeeld worden. Als je meer variatie wilt kies je voor Dobble: Collector. In dit spel zijn 2 versies inbegrepen, een feestversie en een spannende glow in the dark halloween versie!