Dixit 6 Memories

Dixit 6 Memories

Dixit: Memories is een set van 84 nieuwe kaarten die waarde toevoegen aan bestaande Dixit-releases.

Een speler is de verteller van de beurt en kijkt naar de afbeeldingen op de 6 kaarten in haar hand. Uit een daarvan verzint ze een zin en zegt die hardop (zonder de kaart aan de andere spelers te laten zien).

Elke andere speler kiest de kaart in zijn hand die het beste bij de zin past en geeft de geselecteerde kaart aan de verteller, zonder deze aan de anderen te laten zien.

De verteller schudt haar kaart met alle ontvangen kaarten. Alle foto's worden getoond en elke speler moet wedden welke foto de verteller was.

Als niemand of iedereen de juiste kaart vindt, scoort de verteller 0, en elk van de andere spelers scoort 2. Anders scoren de verteller en degene die het juiste antwoord heeft gevonden 3. Spelers scoren 1 punt voor elke stem voor hun eigen kaart.

Het spel eindigt als de stapel leeg is of als een speler 30 punten scoort. In beide gevallen wint de speler met de meeste punten het spel.

Dit is een opzichzelf staande uitbreiding voor Dixit en kan gecombineerd worden met het basisspel of los gespeeld worden.