Disney Villainous

Disney Villainous

Heb jij het in je om een echte Disney schurk te zijn? In Villainous neemt elke speler de controle over een van de zes Disney-personages, elk een slechterik in een andere Disney-film. Elke speler heeft zijn eigen schurkenstapel, lotstapel, spelersbord en 3D-personage.

Tijdens een beurt verplaatst de actieve speler zijn personage naar een andere locatie op zijn spelersbord, voert een of meer van de acties uit die op dat veld zichtbaar zijn (vaak door kaarten uit zijn hand te spelen), en vult zijn hand vervolgens weer tot vier kaarten. Kaarten zijn bondgenoten, items, effecten, voorwaarden en (voor sommige personages) vloeken. U moet uw kaarten gebruiken om aan uw unieke winstvoorwaarde te voldoen.

Een van de acties stelt je in staat een andere speler te kiezen, twee kaarten te trekken uit de lotstapel van die speler en vervolgens een van hen op het bord van die speler te spelen, waarbij je twee van de vier actievakken op een van de locaties van die speler beslaat. De lotstapel bevat helden, items en effecten uit de film van die schurk, en met deze kaarten kunnen andere spelers met die bepaalde schurk knoeien.