Diplomacy

Diplomacy

Dit klassieke spel van pure onderhandeling heeft in de loop der jaren vele vormen aangenomen. Ben jij klaar om grote strategische bewegingen te maken en je land naar de overwinning te dragen?

In het spel vertegenwoordigen spelers een van de zeven "Grootmachten van Europa" (Groot-Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk-Hongarije, Duitsland, Italië, Rusland of Turkije) in de jaren voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog.

Het spel begint in het voorjaar van 1901. , en spelers maken elk jaar zowel lente- als herfstbewegingen. Er zijn slechts twee soorten militaire eenheden: legers en vloten. Bij elke beurt heeft elk van je militaire eenheden beperkte opties: ze kunnen zich verplaatsen naar een aangrenzend gebied, een geallieerde eenheid ondersteunen bij een aanval op een aangrenzend gebied, een geallieerde eenheid ondersteunen bij het verdedigen van een aangrenzend gebied, of hun positie behouden.

Spelers instrueren elk van hun eenheden door een reeks "orders" te schrijven. De uitkomst van elke beurt wordt bepaald door de spelregels. Er zijn geen worpen met dobbelstenen of andere kanselementen. Met zijn ongelooflijk simplistische bewegingsmechanica versmolten tot een belangrijk onderhandelingselement, wordt dit systeem door veel gamers zeer gerespecteerd.