Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Dinosaur Island

Dinosaur Island

Heb jij al eens een dierentuin willen runnen? Ja? Wat dacht je van een dierentuin gevuld met dino’s? In Dinosaur Island kom je er achter hoe makkelijk (of moeilijk!) dat wel niet is. Neem het op tegen je medespelers en wordt de meest succesvolle uitbater van Dino Island.

Dino’s bakken!

In Dinosaur Island moeten spelers DNA verzamelen, de DNA-sequenties van uitgestorven dinosaurussoorten onderzoeken en vervolgens het oude DNA in de juiste volgorde combineren om deze prehistorische wezens weer tot leven te brengen. Dinos bakken! Alle spelers zullen elk seizoen strijden om het meest opwindende park te bouwen en vervolgens werken om elk seizoen dat het park opent de meeste bezoekers aan te trekken (en in leven te houden!).

Ga je groot en maak je een groep Velociraptors? Ze zullen potentiële bezoekers zeker prikkelen, maar je kunt maar beter een ruimte voor ze maken die groot genoeg is. En misschien wat (lees: veel) beveiliging inhuren. Of ze ZULLEN uitbreken en uw bezoekers gaan opeten, en we weten allemaal hoe dat afloopt. Je zou op veilig kunnen spelen en een stel herbivoren kunnen kweken, maar dan heb je niet het meest opwindende park ter wereld. Dus misschien koop je een of twee achtbanen om bezoekers op een ouderwetse manier naar je park te lokken?

Prachtige vormgeving

Dinosaur Island is leuk om te spelen, en daarnaast ook gewoon leuk om naar te kijken. Van het lichte, neon kleurige doosje tot vette dobbelstenen en ander materiaal spatten de kleuren af. Candy roze, lichtblauw, doorzichtige amberkleurige dobbelstenen, er is veel aandacht besteed aan de look en stijl van het spel.

Een potje duur 1 tot 2 uur afhankelijk van hoeveel mensen meespelen. Om Dinosaur Island te leren valt het wel aan te raden om iets meer tijd te reserveren bij het eerste spel wat je speelt. Er zijn namelijk veel losse materialen om uit te sorteren, en te begrijpen hoe het precies werkt. Na het eerste potje speelt het daarna prima weg!