Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Detective Club

Detective Club

Ben je creatief, observative, spontaan, goed in improvisatie of kan je goed bluffen? Ken jij de mensen om je heen goed genoeg om ze te betrappen op een leugentje? Hoe goed presteer je zelf onder druk? Alhoewel het helpt om in een of meerdere dingen goed te zijn voor Detective Club, gaat het er voornamelijk om dat je een avond je lol hebt!

Creatief met kaartjes

Detective Club is een bordspel voor spelers die van partygames houden, met eenvoudige regels die binnen een minuut zijn uit te leggen. Intriges, plotselinge onthullingen, grenzeloze creativiteit en heel veel plezier wachten op je in dit spel! Leid het onderzoek als detective, of zoek je sporen als de geïnfiltreerde samenzweerder. Bespreek, beschuldig, maak bezwaar en probeer iedereen te overtuigen.

Hoe speel je Detective Club?

In het partyspel Detective Club werkt een van de spelers in elke ronde in het geheim samen met een andere - de Conspirator - en probeert ze een geheim woord te laten raden met slechts twee geïllustreerde kaarten! Andere spelers zijn detectives, die het woord ook kennen, maar de identiteit van elkaar niet kennen. Detectives moeten erachter komen wie de samenzweerder is, om ervoor te zorgen dat ze niet worden beschuldigd door hun medespelers!

Aan het begin van een ronde schrijft de spelleider een woord op in alle notitieboekjes, op ééntje na. Dan worden de boekjes geschud en uitgedeeld. Alle spelers, op één na weten dus het geheime woord. Alle spelers pakken een kaartje met afbeelding uit hun hand en leggen deze neer, ze leggen dan uit waarom die kaart met het geheime woord te maken heeft (wat ze natuurlijk niet hardop moeten zeggen!)

De truc voor de Conspirator zal dan zijn om te bluffen of creatief genoeg zijn om op basis van de beschrijvingen van anderen ook een eigen uitleg te geven. Er volgt daarna nog een ronde waarin iedereen een kaartje neerlegt. Daarna gaat iedereen stemmen, de detectives moeten de Conspirator vinden, terwijl de Cospirator juist er voor wil zorgen dat een ander er uit gestemd wordt.

Lijkt wel wat op Dixit

In bepaalde opzichten lijkt Detective Club wat op Dixit, maar net nog wat competitiever. Je moet namelijk een persoon er uit pikken in plaats van de kaart van de spelleider. Vind je Dixitleuk? Dan vind je Detective Club waarschijnlijk ook leuk, en andersom natuurlijk!