Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Deep Vents

Deep Vents

Langs scheuren in de oceaanbodem pompen pluimen zwart en wit oververhit water meedogenloos de diepte in. Ze leveren kostbare warmte aan de bijna ijskoude afgrond van de diepte, evenals een overvloed aan mineralen. Microscopische archaea en andere extremofielen leven van de hitte en mineralen om de basis te vormen van een unieke voedselketen die een verscheidenheid aan exotische diepzeewezens herbergt.

In Deep Vents beheersen spelers elk hun eigen hydrothermische ecosysteem waaraan ze elke beurt nieuw leven en geologische kenmerken toevoegen, en strijden ze om te overleven in de meedogenloze diepten door efficiënt te zijn en te jagen op nabijgelegen systemen met een groot aantal vreemde en dodelijke roofdieren.

Begin elke beurt door een tegel uit de vijf getoonde stukken te tekenen - plaats een archeon, de valuta van het spel - op elke tegel die je overslaat. Plaats deze tegel naast elkaar in je ecosysteem, laat dan elke tegel in je ecosysteem groeien of activeer ze, beweeg er doorheen van boven naar beneden, van links naar rechts, en laat ze groeien of activeer ze individueel zoals je wilt. Als je een tegel laat groeien, plaats je er archaea op, of het nu een vast aantal of een variërend aantal is, afhankelijk van andere tegels in je ecosysteem; wanneer je een tegel activeert, verwijder je archaea ervan om zijn unieke effect uit te voeren: tegenstanders aanvallen, granaten krijgen om je te verdedigen tegen aanvallen, archaea naar je persoonlijke voorraad verplaatsen en tegels decimeren, waardoor ze niets anders zijn dan een warmtebron voor de rest van het spel.

Als je ooit archaea moet afleggen vanwege een aanval en dit niet kunt, moet je een tekortfiche en tien archaea nemen en vervolgens archaea afleggen als dat nodig is. Als je aan de beurt bent, kun je tien archaea betalen om een ​​tekortfiche te verwijderen - wat je wilt doen omdat je, zolang je er een hebt, alleen de eerste tegel kunt tekenen die wordt getoond. Als je je beurt beëindigt met twee tekortfiches, ben je uit het spel.

Het spel eindigt als er nog maar één speler in het spel blijft (met die speler wint) of na acht ronden, waarbij spelers punten scoren voor archaea en schelpen in reserve en archaea op tegels. In dit geval wint degene met de hoogste score.