Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Dead of Winter: Warring Colonies

Dead of Winter: Warring Colonies

De uitbreiding van The Dead of Winter: Warring Colonies omvat 15 nieuwe overlevenden, 50 nieuwe kruispuntkaarten, 43 nieuwe items en 11 nieuwe crisiskaarten, waarvan er vele kunnen worden gebruikt met een van beide Dead of Winter-basissets. Om de Warring Colonies-variant of de Lone Wolf-module te spelen, heb je echter zowel Dead of Winter: A Crossroads Game als Dead of Winter: The Long Night nodig.

In de variant van de strijdende kolonies, die voor 4-11 spelers is, stellen unieke hoofddoelen twee kolonies tegen elkaar terwijl ze strijden om territorium met een nieuw vechtsysteem dat tactiekkaarten, kogelfiches en 12-zijdige gevechtsdobbelstenen omvat. Nieuwe en verschrikkelijke crisiskaarten voor gezamenlijke kolonie dwingen elke ronde samenwerking en dwang af. Nieuwe gelijktijdige draaimechanismen en een zandloper zorgen ervoor dat alles in een hoog tempo beweegt.

Met de lone wolf-module, die kan worden gebruikt met de variant van de strijdende koloniën of op zichzelf, zit één speler helemaal alleen in een team, verstopt zich in hun eenzame wolvenhol en voert hij missies uit die van invloed zijn op beide teams.

Let op, dit is een uitbreiding voor Dead of Winter. Je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te spelen.