Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
De Zoektocht Naar El Dorado

De Zoektocht Naar El Dorado

Diep in de jungle van de Amazone ligt een stad waar de straten van goud zijn gemaakt, onmetelijke welvaart wacht daar op je. De stad heet El Dorado, en beloofd gouden bergen aan de ontdekkingsreiziger die haar vind. Heb jij de kennis, het uithoudingsvermogen, de capaciteit om anderen te inspireren en de fysieke vaardigheid om de stad te vinden? Of verdwaal je in de jungle zoals velen anderen voor je? Luister naar de roep van het avontuur en start je Zoektocht naar El Dorado!

Wordt expeditieleider

In de zoektocht naar El Dorado kruipen spelers in de huid van expeditieleiders die op zoek zijn gegaan naar het legendarische land van goud in de dichte oerwouden van Zuid-Amerika. Elke speler stelt zijn eigen team samen en rust het uit, waarbij ze verschillende helpers inhuren, van de verkenner tot de wetenschapper tot de inboorling. Ze hebben allemaal één doel voor ogen: eerst de gouden grens bereiken en alle rijkdom voor zichzelf winnen. Wie de beste tactiek kiest, wordt beloond!

Iedere speler start het spel met hetzelfde generieke deck, met dit deck kan je je eerste stappen in de oerwouden van Zuid-Amerika zetten. Je deck bestaat uit een team van specialisten zoals padvinders, zeelieden en gidsen die je allemaal op andere manieren helpen terrein over te steken. Onderweg kom je namelijk gevaarlijke rivieren, dichte jungle en onbekende stammen tegen komen.

Door de manier waarop de kaart is opgesteld kun je telkens nieuwe setups maken die het spel moeilijker of makkelijker maken. Om de omgeving te overleven zul je je deck sterker moeten maken. Je koopt uitrusting bij, huurt nieuwe teamleden in en vind andere manieren om de kaarten in je deck sterker te maken.

De dapperste expeditieleider wint

Dapper en avontuurlijk zijn is bij dit spel in je voordeel. Bereik je namelijk tegelijk met een andere speler El Dorado, maar heb jij de meeste obstakels overwonnen? Dan win jij De Zoektocht naar El Dorado!