De Weerwolven van Wakkerdam

De Weerwolven van Wakkerdam

De Weerwolven van Wakkerdam is een spel dat zich afspeelt in een klein dorp dat wordt achtervolgd door weerwolven. Elke speler krijgt in het geheim een rol toegewezen: weerwolf, gewone dorpsbewoners of een speciaal personage zoals de sheriff, de jager, de heks, het kleine meisje, de waarzegger enzovoort ...

Er is ook een verhaalverteller die de er voor zorgt dat het spel goed verloopt. Het spel wisselt af tussen nacht- en dagfasen. 'S Nachts kiezen de weerwolven in het geheim een dorpeling om te doden. Gedurende de dag wordt de dorpeling die werd gedood onthuld en is uit het spel.

De overgebleven dorpelingen (zowel normale als speciale dorpelingen) beraadslagen en stemmen over een speler waarvan ze vermoeden dat het een weerwolf is, geholpen (of gehinderd) door de aanwijzingen die de speciale personages toevoegen aan het algemene overleg. De gekozen speler wordt "gelyncht", onthult haar rol en is uit het spel. Werewolf is een sociaal spel dat geen apparatuur vereist om te spelen en dat geschikt is voor bijna elke grote groep spelers.

Uitbreidingen Weervolgen van Wakkerdam