Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
De Weerwolven van Wakkerdam

De Weerwolven van Wakkerdam

De weerwolven van Wakkerdam is een spel waar je in het geheim wordt aangewezen als een weerwolf of een burger. Je kunt een gewone dorpeling zijn die probeert niet gepakt te worden door de weerwolven, of iemand zoals een jager die als rol heeft burgers te beschermen tegen deze verschrikkelijke monsters die 's nachts rondlopen en mensen opeten! Overleven de burgers de aanvallen? Of gaan de weerwolven winnen en wakkerdam overnemen?

Dan is er nog de verteller die er voor zorgt dat het spel goed verloopt en aangeeft wat er precies afspeelt.. Het spel kent elke ronde 2 fasen. Tijdens de nacht kiezen de weerwolven hun volgende prooi. Overdag komt iedereen er achter wie in de nacht is overleden, en kiezen de burgers wie er die dag op de brandstapel gaat als weerwolf! De verteller zorgt er voor dat dit allemaal goed verloopt.

Weerwolven voor grote groepen

De Weerwolven van Wakkerdam is uitermate geschikt om met een grote groep te spelen. In de spelregels vind je exact hoe je een spel voor jouw eigen groepsgrootte kunt afstellen en spelen. Door het toevoegen van uitbreidingen is ook nooit een spel hetzelfde, je hebt dan namelijk keuze uit veel variaties op de regels en enorm veel unieke personages die je toe kunt voegen om de dynamiek van het spel aan te passen.

Weerwolven is geschikt om te spelen met Familie, vrienden, collega's en ook op kinderfeestjes (met een volwassene als verteller om het minder eng te maken!). Het is een leuke ijsbreker voor groepen met mensen die elkaar nog niet zo goed kennen.

Uitbreidingen Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam heeft meerdere uitbreidingen en versies. Met Karakters voeg je veel nieuwe bewoners toe. Elk met hun eigen vaardigheden en speciale krachten. In totaal gaat het om 24 nieuwe kaarten die worden toegevoegd aan het spel. Zelfs zeer ervaren spelers zullen het weer lastig krijgen met de uitbreiding Karakters.

Volle Maan is een andere uitbreiding die veel nieuws aan het spel toevoegt. Denk hierbij aan evenementen die er voor zorgen dat dagen anders verlopen dan je eerst zou denken, maar ook weer nieuwe rollen om aan te nemen. In de handleiding vind je ook veel nieuwe spelvarianten en manieren om te spelen.

Als laatste is er nog Het Pact. Dit is geen nieuwe uitbreiding, maar wel een complete versie met beide uitbreidingen inbegrepen. Heb je al eens weerwolven gespeeld en wil je het zelf ook kopen? Dan is Het Pact de beste keuze. Je hebt dan gelijk de uitbreidingen er bij en alles in 1 doosje.