Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
De Taveernen van de Oude Stad

De Taveernen van de Oude Stad

In het dorp Tiefenthal ligt De Taveerne van de Diepe Vallei. Daar verzamelen alle inwoners van het gebied zich, maar het is belangrijk om nieuwe, rijke gasten aan te trekken, want alleen dan is er genoeg geld om de taverne uit te breiden, die dan ook edelen naar de taverne lokt. Maar welke taverne-uitbreiding is het beste? Moet je je concentreren op geld? Of liever ervoor zorgen dat het bier blijft stromen?

Wordt eigenaar van je eigen Taveerne

In de Taveernen van de Oude Stad nemen jij en je medespelers de rol aan van de waard van een taveerne. Je concurreert met andere spelers om de meeste (en beste) gasten in je establishment te krijgen. Door slimme investeringen en de juiste keuzes te maken welke gasten prioriteit krijgen kan jouw taveerne de beste van de stad worden en win je het spel.

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuilding spel waarin jij de in de juiste kaarten moet investeren om je kroeg uit te breiden. Verbeter je tafels, werf personeel en zoek een goede leverancier voor het bier.

Strategie met een beetje geluk

In dit spel ben je een klein beetje afhankelijk van geluk, maar het is voornamelijk de keuzes die je maakt en de kaarten waarmee je je deck bouwt die de doorslag geven. Iedere ronde wordt er namelijk gedobbeld en mag je stenen houden en doorgeven. Deze bepalen hoeveel bier je mag tappen, en welke keuzes je dus moet maken. Kies je voor je stamgasten? Of juist de rijke klant in het hoekje?

Aan het eind van het spel gaat het om de overwinningspunten die je hebt opgebouwd tijdens de 8 rondes die het spel duurt. De speler met de meeste punten wint. Voor de variatie en extra uitdaging zijn er nog 4 extra modules bij de regels inbegrepen. Deze modules bouwen op elkaar door waardoor je het spel steeds uitdagender maakt.