Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
De Schat van Kadora

De Schat van Kadora

Vind de diamanten schat, verbreek de vloek en keer terug naar huis! Blijf niet voor altijd op het eiland vastzitten. Elke beurt kun je kaarten trekken, weggeven of op tafel leggen met als doel de meerderheid in één reeks te krijgen.

Na maanden op de oceanen te hebben gevaren, zijn jij en je piratenvrienden eindelijk aangekomen op het eiland Kadora. Het is je gelukt om de enorme schat aan gekleurde diamanten in een grot te vinden, precies zoals de schatkaart voorspelde. Je hebt de diamanten gelijkmatig over de piraten verdeeld, maar terug op het schip blijken de diamanten betoverd te zijn. Het schip kan gewoon niet uitvaren. Je kunt het eiland niet verlaten.

Hoe meer diamanten je in je bezit hebt, hoe zwaarder de spreuk. Je zult alleen kunnen ontsnappen als het je lukt om de meerderheid van ten minste één kleur diamant te bemachtigen, wat niet gemakkelijk zal zijn omdat niemand zijn buit wil opgeven zonder slag of stoot. Elke beurt kunnen spelers kaarten trekken, weggeven of op tafel leggen met als doel de meeste diamanten van ten minste één kleur te hebben. Alle andere diamanten zijn strafpunten, dus de speler met de minste strafpunten wint het spel.

Wie kan er later uitvaren? En wie moet er voor altijd op het eiland achterblijven met de rest van de schat?