De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Elk jaar op de grote markt in Kakelenburg komen de bekendste wonderdoktoren samen om hun beste drankjes en middeltjes tentoon te stellen en te verkopen. Last van zweetvoeten, heimwee of heb je al een jaar lang de hik? Deze wonderbaarlijke middeltjes kunnen alles oplossen!

In dit grappige en gezellige familiespel met “deckbuilding” elementen en een “push your luck” factor nemen alle spelers de rol aan van een kwakzalver. Allen maken ze hun eigen geheime brouwsel door een voor een ingredienten toe te voegen. Pas echter op met wat je toevoegt, want een snufje van dit of dat zal het hele mengsel bederven!

Hoe speel je Kwakzalvers van Kakelenburg?

Elke speler heeft zijn eigen zak met ingrediënten. Tijdens elke ronde halen ze tegelijkertijd fiches uit hun zakjes en voegen deze toe aan hun potten. Hoe hoger de waarde van de getrokken chip, des te meer je toverdrank waard is! Durf jij de gok te wagen om verder te gaan, en steeds meer ingrediënten te pakken? Pas op! Want de kans is groot dat je te veel knalerwten trekt, en daarmee je drank opblaast.

Aan het einde van elke ronde krijgen spelers overwinningspunten en munten om aan nieuwe ingrediënten te besteden, afhankelijk van hoe goed ze hun potten hebben gevuld. Maar spelers van wie de potten zijn geëxplodeerd, moeten punten of munten kiezen - niet beide! De speler met de meeste overwinningspunten aan het einde van negen rondes wint het spel.

Dus lukt het jou om de beste combinatie ingrediënten bij elkaar te kopen en verzamelen? Heb jij het geluk de juiste combinaties voor jouw brouwsel te trekken? Laat de beste kwakzalver maar winnen!

Dit spel heeft ook twee uitbreidingen. Namelijk De Kruidenheksen en De Alchemisten. Beide uitbreidingen voegen meer spelelementen toe, zoals nieuwe aandoeningen, ingrediënten of manieren waarop je brouwsels maakt.