Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
De Crew

De Crew

Liefhebbers van bordspellen en sciencefiction fans zullen dol zijn op The Crew: The quest for planet nine (De Crew, op weg naar de 9e planeet). Met zijn boeiende gameplay en spannende missie structuur is dit een must-have voor de collectie van elke gamer. Gordels vast en de ruimte in!

In dit coöperatieve spel kruipen de spelers in het pak van astronauten die een erg onzekere ruimtereis tegemoet gaan. Hoe zit het met de geruchten over de onbekende planeet? De veelbewogen reis door de ruimte strekt zich uit over 50 spannende missies. Alleen door goed samen te werken en de juiste keuzes te maken kun je slagen voor je missie. Om de uiteenlopende uitdagingen het hoofd te bieden, is communicatie essentieel voor je team. Maar let op! In de ruimte is communiceren een stuk lastiger dan op aarde.

De Crew gameplay

De Crew is een slagenspel, net als bijvoorbeeld klaverjassen of wizards. Dit houdt in dat je kaarten in een bepaalde kleur en bepaalde volgorde op moet leggen om een slag te winnen. De Crew heeft hierin als uniek element dat er missiekaarten zijn toegevoegd waar je naar toe moet werken, en dat het spel juist coöperatief is in plaats van competitief.

Het team voltooit een missie alleen als elke speler erin slaagt zijn taken uit te voeren. De eerste missies lijken makkelijk maar de moeilijkheid wordt langzaam opgevoerd. De regels van het spel lijken op het eerste oog vrij complex, maar door aandachtig het boekje te volgen lukt het jou in korte tijd het spel te begrijpen.

De Crew: Diepzee

De Crew heeft ook een opzichzelfstaande uitbreiding, namelijk De Crew: Diepzee. In dit nieuwe avontuur wordt het thema van de ruimte losgelaten, en in plaats daarvan ga je met je team de diepe zee in. Lukt het je in dit vervolg samen met je team er achter te komen of de geruchten van een verloren beschaving onder water echt waar zijn?