Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Countdown Special Ops

Countdown Special Ops

In het modulaire spel Countdown: Special Ops heb je de leiding over een speciaal ops-team met een speciale missie! Vind verborgen bommen en ontmantel ze, help gijzelaars in veiligheid of schakel terroristische leiders uit. Vanwege de grote variatie in doelen, doelen, bedreigingen en specifieke omstandigheden, moeten spelers hun opzet en strategie kiezen elke keer dat ze een missie of campagne starten. Gooi niet zomaar granaten met je buster op openbare plaatsen zoals luchthavens en treinstations, anders kunnen burgers gewond raken, wat resulteert in negatieve punten op je missiesaldo. (Bovendien is het niet cool om burgers te verwonden.) Ontwikkel je primaire vaardigheid, maar verwaarloos je aanvalskracht, verdedigingskracht en andere vaardigheden niet als je in leven wilt blijven in dit spannende nieuwe spel.

Countdown: Special Ops is volledig modulair, waarbij spelers hun eigen spel kunnen maken door vier verschillende spelaspecten aan te passen:

  • Spelsituaties: met meer dan 200 speelkaarten zijn de uitdagingen en bedreigingen elke keer dat je speelt anders.
  • Spelmodus: je kunt een enkele missie, een campagne of een scenario spelen; elke spelmodus heeft zijn eigen niveau en duur, en je wordt geadviseerd om te beginnen met een enkele missie op het laagste niveau (groen).
  • Level up: ben je een paar keer geslaagd op level green? Als dat zo is, wil je misschien het volgende (oranje) niveau of zelfs een scenario proberen, dat wil zeggen drie missies op rij met toenemende moeilijkheidsgraad!
  • Doelen: zelfs de doelen van spelers kunnen worden gewijzigd. Countdown: Special Ops is een coöperatief spel, maar als je de regels wilt veranderen, kun je een of twee verraders aan het team toevoegen en "Traitor Mode" spelen.

Je kunt je eigen Special Op ontwikkelen door zijn of haar vaardigheden te verbeteren. Dit wordt gedaan in scenario- of campagnespel. Dit brengt interessante aspecten van het spel naar voren waarin je moet kiezen hoeveel risico je wilt nemen om extra ervaring op te doen of dat je langzaam wilt bewegen en ten koste van alles in leven wilt blijven …

Deze variatie, gecombineerd met de tijdslimiet van 30 minuten per missie, zorgt ervoor dat de ervaring van een missie in veel opzichten aanvoelt als een echte pc-game. Slimme ontwikkeling is essentieel om de missies op hogere dreigingsniveaus te overleven.