Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Cosmic Encounter Duel

Cosmic Encounter Duel

De Cosmic Citizenship Council heeft aangekondigd dat het twee nieuwe buitenaardse soorten zal toestaan ​​om zich bij zijn gelederen aan te sluiten, maar ze zijn vergeten twee kopieën van het aanvraagformulier te maken - wat betekent dat er maar één soort kan toetreden! Nu moeten de twee kandidaten strijden om de controle over de planeten om te bepalen wie het recht verdient om een ​​gecertificeerde beschaving te worden.

Cosmic Encounter Duel is een competitieve, zelfstandige game voor twee spelers in het Cosmic Encounter-universum waarin jij en je naaste vijand racen om als eerste vijf planeten te besturen. Elk van de zevenentwintig buitenaardse soorten is uitgerust met zijn eigen unieke vaardigheden die op de een of andere manier met de spelmechanismen spelen, waardoor je een voorsprong krijgt in het gevecht, bijvoorbeeld de Cheater, die een extra tactiek kan reserveren die ze voor elk gevecht kunnen gebruiken. in het spel - zolang hun tegenstander niet roept hoe ze proberen te "bedriegen". Hoe je spel van Cosmic Encounter Duel zich afspeelt, zal onvermijdelijk worden beïnvloed door de krachten die elke duellerende soort heeft en hoe ze tegen elkaar spelen.

Naast je unieke soort en zijn vermogen, heb je twintig ruimteschepen om de kosmos te doorkruisen en controle te houden over de vijf planeten die je nodig hebt om een ​​gecertificeerde beschaving te worden. Zolang je een schip op een planeet hebt, heb je daar de controle over, ook al heeft je tegenstander daar ook schepen en moet je de controle delen. Je kunt deze schepen inzetten om in duels te vechten, ze als versterking gebruiken of ze terugtrekken voor een tactvolle terugtocht. Verlies ze gewoon niet aan de Warp of laat ze claimen door de zwarte leegte tussen de sterren en eindig voor altijd verloren in de ruimte!

Om te spelen, trekken spelers Destiny-kaarten en lossen ze op, die in drie soorten verkrijgbaar zijn: Ontdekkingskaarten, Gebeurteniskaarten en Vernieuwingskaarten. Ontdekkingskaarten laten jou en je tegenstander een planeet ontdekken en duelleren om controle, terwijl gebeurteniskaarten je beiden vragen om je moed te testen tegen een verscheidenheid aan uitdagingen en kosmische calamiteiten, en vernieuwingskaarten bieden een uitstel waarin je schepen kunt herstellen, bondgenoten kunt verzamelen, en uiteindelijk voorbereiden op een nieuwe botsing.

Aan het begin van een duel beslissen jij en je tegenstander in het geheim hoeveel schepen je naar de planeet wilt sturen, en als ze eenmaal zijn ingezet, kun je een beroep doen op bevriende gezanten. Om je aanval te plannen, kies je in het geheim een ​​kaart uit je hand en een staande tactiek uit je verzameling om ofwel je schepen te bewaken of de schepen van je tegenstander op te blazen, daarna vecht je en stuurt je schepen om de planeet onder controle te krijgen totdat de winnaar claimt hun prijs terwijl de verliezer zich terugtrekt. Nadat jij en je tegenstander een Destiny-kaart hebben opgelost, controleer je het pictogram aan de onderkant van de kaart om te bepalen uit welke stapel je de volgende kaart wilt trekken, waarna de race verder gaat.