Coral Islands

Coral Islands

Coral Islands is het 2-in-1-spel met 2 competitieve spellen waarbij het stapelen van dobbelstenen de prominente spelwijze is. Spelers zijn belast met de instandhouding van het koraal, om deze opnieuw te bevolken en eilanden te herontwikkelen om ze bevorderlijk te maken voor het dierenleven.

"Coral", ontworpen door Richard Maass, ziet spelers een gedeeld koraalrif opnieuw bevolken met behulp van kleurrijke doorschijnende dobbelstenen. Spelers stapelen om de beurt dobbelstenen op het bord met als doel punten te scoren door structuurkaarten te voltooien die zowel hun eigen dobbelstenen als de dobbelstenen van de tegenstander bevatten. Bovendien verdienen spelers tokens die de vissen vertegenwoordigen die in het rif leven, waardoor ze hun dobbelstenen kunnen manipuleren of zelfs twee dobbelstenen in dezelfde beurt kunnen plaatsen, waardoor tactische en strategische afwegingen worden gemaakt tussen het nastreven van een laag scorende, eenvoudig te voltooien structuur of hoog scorende complexe structuren die eerder geblokkeerd worden door een tegenstander, en ook tussen het nu verdienen van punten of het focussen op visfiches om later flexibiliteit te krijgen. Coral stimuleert spelers om in 3 dimensies te denken en creëert een gameplay-ervaring die fris en uniek aanvoelt. De speler die de meeste punten verdient door structuren te voltooien voordat hij alle 16 zijn dobbelstenen plaatst (12 in een spel met 4 spelers), is de winnaar!

"Islands", ontworpen door Rohan Dargad, vraagt ​​spelers om rond de eilanden van de archipel te reizen van zeeniveau naar bergachtig terrein in een gezamenlijke poging om verloren land terug te winnen dat is veroorzaakt door de stijgende zeespiegel. Spelers nemen dus de rol op zich van liefdadigheidsinstellingen voor natuurbehoud. De verschillend gekleurde dobbelstenen vertegenwoordigen de verschillende geologie van de eilanden. Elke ronde worden er 3 landkaarten gedeeld die de actieve speler de kans geven om zich door een archipelsegment te verplaatsen. Deze worden gecontroleerd door conserveringsspecialisten die asymmetrische regelwijzigingen zijn wanneer een stapel kaarten wordt genomen. Spelers nemen en houden dan een van de kaarten van de stapel om hun geologische specialisme aan te geven - en verplaatsen een van de dobbelstenen op de archipel een aantal keer op basis van de hoogte van de stapel kaarten. De dobbelstenen worden continu op deze manier rondgedraaid, tot het einde van het spel waar spelers met de hoogste specialismen de meest bergachtige landen claimen om prestigepunten te scoren. De speler met het hoogste prestige wint!