Conspiracy Abyss Universe Geel

Conspiracy Abyss Universe Geel

Conspiracy: Abyss Universe is een kaartspel dat zich afspeelt in de wereld van Abyss.

Het kaartspel in het spel bestaat uit kaarten in vijf kleuren, met twaalf van elke kleur en kaarten genummerd van 0-6. Elke speler in het spel trekt kaarten en bouwt een omgekeerde piramide, beginnend met een rij van vijf kaarten, vervolgens vier kaarten op een rij eronder, dan drie eronder, enz.

Tijdens een beurt kun je 1-3 kaarten uit de stapel trekken, een van die kaarten kiezen en deze aan je huidige rij toevoegen, en vervolgens alle overgebleven kaarten gegroepeerd op kleur naast de stapel plaatsen; Als alternatief kun je alle kaarten van een kleur naast de stapel pakken en ze toevoegen aan je huidige rij.

Zodra de kaarten in uw rijen twee overeenkomende sleutels of drie verschillende sleutels tonen, neemt u de onthulde locatiekaart of de bovenste kaart van de locatiestapel en plaatst u deze met een sleutel op de laatste kaart. Locatiekaarten verhogen de waarde van een kaart en hebben soms speciale krachten. Sommige kaarten bevatten parels, en als je evenveel of meer parels hebt als degene die de parelmeerderheidskaart heeft, neem je deze kaart van hen.

Het spel eindigt zodra iemand zijn piramide heeft voltooid, waarna alle spelers hun punten scoren. Voor elke kleur scoort u punten die gelijk zijn aan de kaart met de grootste waarde in uw piramide. Bovendien kijk je voor elke kleur naar de grootste groep kaarten in je piramide en scoor je 3 punten voor elk van die kaarten. Degene die aan het einde van het spel de parelmeerderheidskaart had, krijgt er 5 punten voor. Degene met de hoogste score wint.