Condottiere

Condottiere

Het is Italië uit de 13e eeuw. De handel bloeit tussen de stadstaten en de Levant. Venetië, Florence en Genua barsten allemaal van de rijkdom. Elke stadstaat wordt echter ook geplaagd door een zwak nationaal leger, waardoor ze weerloos zijn tegen een invasie van hun jaloerse buren. Betreed de Condottiere.

Toen Engelse veteranen terugkeerden van de kruistochten, bevond Italië zich met een toestroom van wanhopige en bekwame mannen. Deze gehuurde zwaarden werden gecontracteerd om te vechten voor individuele stadstaten door een overeenkomst die bekend staat als een condotta. De meest elite van deze mannen waren de huurlingen leiders die bekend stonden als de Condottiere.

Het doel van Condottiere is het verwerven van vier met elkaar verbonden provincies in renaissance Italië. Om dit te doen, veilen spelers verschillende provincies op het bord en bieden op deze provincies met kaarten die huurlingen, seizoenen, vogelverschrikkers en politieke figuren vertegenwoordigen. In tegenstelling tot standaard veilingen waarbij alleen de hoogste bieder zijn bod verliest, verliest in Condottiere elke speler zijn bod. Spelers bieden in feite het aantal troepen dat ze bereid zijn te verliezen om een ​​provincie te winnen. Verschillende kaarten met speciale effecten schudden de wedstrijden echter op en houden de spelers in het ongewisse.