Concordia

Concordia

Tweeduizend jaar geleden heerste het Romeinse rijk over de landen rond de Middellandse Zee. Met vrede aan de grenzen, harmonie binnen de provincies, uniform recht en een gemeenschappelijke munteenheid bloeide de economie en leidden tot machtige Romeinse dynastieën terwijl ze zich uitbreidden over de vele steden. Leid een van deze dynastieën en stuur kolonisten naar de afgelegen rijken van het rijk; uw handelsnetwerk ontwikkelen; en de oude goden gunstig stemmen voor hun gunst - allemaal om de kans te krijgen als overwinnaar tevoorschijn te komen!

Concordia is een vreedzaam strategiespel over economische ontwikkeling in de Romeinse tijd voor 2-5 spelers van 12 jaar en ouder. In plaats van te kijken naar het geluk van dobbelstenen of kaarten, moeten spelers vertrouwen op hun strategische vaardigheden. Zorg ervoor dat je je rivalen in de gaten houdt om te bepalen welke doelen ze nastreven en waar je ze kunt overtreffen! In het spel worden kolonisten vanuit Rome uitgezonden om zich te vestigen in steden die stenen, voedsel, gereedschap, wijn en stof produceren. Elke speler begint met een identieke set speelkaarten en verwerft tijdens het spel meer kaarten. Deze kaarten dienen twee doelen:

Ze laten een speler toe om acties te kiezen tijdens het spel.

Ze zijn aan het einde van het spel overwinningspunten (VP's) waard.

Concordia is een strategiespel waarvoor je vooraf moet plannen en rekening moet houden met de zetten van je tegenstander. Elk spel is anders, niet alleen vanwege de opeenvolging van nieuwe kaarten die te koop zijn, maar ook vanwege de modulaire indeling van steden. (De ene kant van het spelbord toont het hele Romeinse rijk met 30 steden voor 3-5 spelers, terwijl de andere Romeins Italië toont met 25 steden voor 2-4 spelers.) Wanneer alle kaarten zijn verkocht of nadat de eerste speler zijn 15e huis, het spel is afgelopen. De speler met de meeste OP's van de goden (Jupiter, Saturnus, Mercurius, Minerva, Vesta, etc.) wint het spel.