Codenames: Duet

Codenames: Duet

Introductie tot Codenames: Duet

Codenames: Duet is een coöperatieve versie van het populaire spel Codenames, waarin spelers samenwerken om alle geheime agenten te vinden. Dit spel combineert de uitdaging en het plezier van het originele spel met een unieke twist die het ideaal maakt voor twee spelers of teams die tegen elkaar spelen.

Belangrijkste Kenmerken van Codenames: Duet

Enkele van de meest onderscheidende kenmerken van Codenames: Duet zijn:

  • Coöperatieve Gameplay: In tegenstelling tot het originele spel, werken spelers in Codenames: Duet samen om de identiteiten van geheime agenten te onthullen.
  • Dubbelzijdige Sleutelkaarten: Deze kaarten, die uniek zijn voor Duet, tonen aan elke speler een verschillende set agenten die ze moeten lokaliseren.
  • Beperkt Aantal Fouten: Spelers moeten voorzichtig zijn, want het maken van te veel fouten kan leiden tot een nederlaag.

Een Spelbeurt in Codenames: Duet

In een spelbeurt van Codenames: Duet geeft een speler (de aanwijzer) een enkel woord als hint, en het aantal kaarten op de tafel dat betrekking heeft op die hint. De andere speler (de gokker) probeert dan te raden welke woordkaarten bedoeld worden. De aanwijzer mag niets anders zeggen, en de gokker mag blijven gokken tot ze het aangegeven aantal woorden hebben geraden of tot ze een fout maken door een burger (een onschuldige omstander) of een huurmoordenaar (die het spel onmiddellijk beëindigt) te onthullen.

Na elke beurt wisselen de spelers van rol. Het spel gaat door totdat alle agenten zijn geïdentificeerd of het maximum aantal fouten is bereikt.

Conclusie

Codenames: Duet is een fantastische variant op het populaire originele spel dat spelers uitdaagt om op nieuwe en spannende manieren samen te werken. Met zijn unieke coöperatieve gameplay en uitdagende raadsels, is het een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren spelers van Codenames.

Codenames: Duet is een op zichzelf staande uitbreiding van Codenames, en kan dus los gespeeld worden