Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Cluedo

Cluedo

Welkom bij Cluedo, het klassieke detectivespel! In dit spel ga je van kamer naar kamer in een landhuis, om het mysterie op te lossen van wie heeft het gedaan, waarmee en waar? Bereid je voor op een spannende ervaring terwijl je probeert de aanwijzingen bij elkaar te puzzelen en de misdaad op te lossen! De klassieke en boeiende gameplay in Cluedo is nog steeds een hit voor spelers van alle leeftijden. Dus denk hard na, houdt je ogen open en maak je klaar om de zaak op te lossen!

Hoe speel je Cluedo?

Ieder speler kiest een van de karakters, en zet deze neer op het bord bij hun eigen gekleurde vakje. Schud de karakter, wapen en locatiekaarten en pak hiervan de bovenste kaart van elke stapel. Schuif deze gedekt in het hoesje. Schud de rest van de kaarten door elkaar en verdeel ze onder de spelers.

Spelers gooien een dobbelsteen en mogen moeten naar een kamer gaan en vervolgens een personage beschuldigen dat ze het in die kamer hebben gedaan met een specifiek wapen. De speler aan de linkerkant moet een van de kaarten laten zien die aan de aanklager worden beschuldigd als hij in de hand van die speler is.

Door middel van deductieve redenering moet elke speler erachter komen welk personage, wapen en locatie in het geheime bestand staan. Om dit te doen, moet elke speler ontdekken welke kaarten in de handen van andere spelers zijn door steeds meer beschuldigingen te uiten. Als een speler eenmaal weet welke kaarten de andere spelers hebben, weten ze welke kaarten er in het geheime bestand zitten.

Cluedo is en blijft een geweldig spel voor degenen die graag redeneren en dingen uitdenken.

Versies en vervolgen