Cluedo

Cluedo

Het klassieke detectivespel! In Cluedo gaan spelers van kamer naar kamer in een landhuis om het mysterie op te lossen: wie heeft het gedaan, met wat en waar?

Spelers krijgen karakter-, wapen- en locatiekaarten nadat de bovenste kaart van elk kaarttype in het geheim in het vertrouwelijke bestand in het midden van het bord is geplaatst. Spelers moeten naar een kamer gaan en vervolgens een personage beschuldigen dat ze het in die kamer hebben gedaan met een specifiek wapen. De speler aan de linkerkant moet een van de kaarten laten zien die aan de aanklager worden beschuldigd als hij in de hand van die speler is.

Door middel van deductieve redenering moet elke speler erachter komen welk personage, wapen en locatie in het geheime bestand staan. Om dit te doen, moet elke speler ontdekken welke kaarten in de handen van andere spelers zijn door steeds meer beschuldigingen te uiten. Als een speler eenmaal weet welke kaarten de andere spelers hebben, weten ze welke kaarten er in het geheime bestand zitten.

Een geweldig spel voor degenen die graag redeneren en dingen uitdenken.

Versies en vervolgen