Clank!

Clank!

Baan je een weg naar avontuur in het bordspel Clank om het dek te bouwen! Sluip in het hol van een boze draak om kostbare artefacten te stelen. Duik dieper om meer waardevolle buit te vinden. Verzamel kaarten voor je kaartspel en zie hoe je dievencapaciteiten groeien.

Wees snel en wees stil. Een verkeerde stap en CLANK! Elk onzorgvuldig geluid trekt de aandacht van de draak, en elk gestolen artefact verhoogt zijn woede. Je kunt alleen van je buit genieten als je levend uit de diepte komt!

Clank! is een Deck Building spel. Elke speler heeft zijn eigen kaartspel en het opbouwen van die van jou maakt deel uit van het spelen van het spel. Je begint elk van je beurten met vijf kaarten in je hand, en je speelt ze allemaal in elke gewenste volgorde. De meeste kaarten zullen bronnen genereren, waarvan er drie verschillende soorten zijn:

  • Vaardigheid, die wordt gebruikt om nieuwe kaarten voor je kaartspel te verwerven.
  • Zwaarden, die worden gebruikt om de monsters te bestrijden die de kerker teisteren.
  • Laarzen, die worden gebruikt om over het bord te bewegen.

Elke keer dat u een nieuwe kaart krijgt, legt u deze open op uw aflegstapel. Telkens wanneer u een kaart moet trekken en uw stapel leeg moet vinden, schudt u uw aflegstapel en draait deze met de afbeelding naar beneden om een ​​nieuwe stapel te vormen. Met elke shuffle worden je nieuwste kaarten onderdeel van een groter en beter kaartspel! Elke speler begint met dezelfde kaarten in zijn stapel, maar krijgt tijdens zijn beurt verschillende kaarten. Omdat kaarten veel verschillende dingen kunnen doen, zal het kaartspel (en de strategie) van elke speler steeds anders worden naarmate het spel vordert.

Tijdens het spel heb je twee doelen:

  • Haal een Artefact-fiche op en ontsnap aan de draak door terug te keren naar de plaats waar je bent begonnen, buiten de kerker.
  • Verzamel genoeg punten met je artefact en andere buit om je tegenstanders te verslaan en de titel van grootste dief in het rijk te verdienen!

Uitbreidingen en vervolgen Clank!