Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Clank!

Clank!

Steel en plunder je kaarten bij elkaar in het deck-building spel Clank! Sluip in het hol van een boze draak om kostbare artefacten te stelen. Duik dieper om meer waardevolle buit te vinden. Verzamel kaarten voor je deck en zie je vaardigheden als dief groeien in dit grappige, spannende en avontuurlijke spel.

Wees snel en wees stil. Één verkeerde stap en CLANK! Elk onzorgvuldig geluid trekt de aandacht van de draak, en elk gestolen artefact verhoogt zijn woede. Je kunt alleen van je buit genieten als je levend uit de diepte komt!

Clank! is een Deck Building spel. Elke speler heeft zijn eigen stapel kaarten, het spel draait er om om je stapel steeds uit te breiden en beter te maken. Je begint elk van je beurten met vijf kaarten in je hand, en je speelt ze allemaal in elke gewenste volgorde. De meeste kaarten zullen hulpmiddelen genereren, waarvan er drie verschillende soorten zijn:

  • Vaardigheid, die wordt gebruikt om nieuwe kaarten voor je kaartspel te verwerven.
  • Zwaarden, die worden gebruikt om de monsters te bestrijden die de kerker teisteren.
  • Laarzen, die worden gebruikt om over het bord te bewegen.

Hoe werkt Klank?

Zoals hierboven al genoemd is het in Klank de bedoeling om nieuwe kaarten te krijgen en deze aan je deck toe te voegen. Elke keer als je een nieuwe kaart krijgt leg je die open neer op je aflegstapel. Pas als je zonder kaarten in je deck zit schud je alle afgelegde kaarten weer en vorm je een nieuw deck. Op die manier duurt het wel even voordat je je nieuwe kaarten tegen komt.

Met elke shuffle worden je nieuwste kaarten onderdeel van een groter en beter kaartspel! Elke speler begint met dezelfde kaarten in zijn stapel, maar krijgt tijdens zijn beurt verschillende kaarten. Omdat kaarten veel verschillende dingen kunnen doen, zal het kaartspel (en de strategie) van elke speler steeds anders worden naarmate het spel vordert. Langzaam aan word jij een meesterdief!

Tijdens het spel heb je twee doelen:

  • Haal een Artefact-fiche op en ontsnap aan de draak door terug te keren naar de plaats waar je bent begonnen, buiten de kerker.
  • Verzamel genoeg punten met je artefact en andere buit om je tegenstanders te verslaan en de titel van grootste dief in het rijk te verdienen!

Uitbreidingen en vervolgen Clank!