Claim 2: Pocket

Claim 2: Pocket

De koning is dood! Wat is er gebeurd? Niemand weet het echt, maar hij werd vanmorgen met zijn gezicht naar beneden in een wijnvat gevonden. Het kan een vals spel of zijn eigen dorst zijn geweest die hem heeft aangedaan. Hoe dan ook, de koning is dood zonder bekende erfgenamen, dus het is aan de vijf facties van het rijk om te beslissen wie de nieuwe koning wordt: jij bent het. of je tegenstander? Heb jij het in je om de facties van het rijk te winnen?

Claim 2 wordt gespeeld in twee verschillende fasen. In fase één krijgt elke speler een hand met kaarten die ze gebruiken om volgers te rekruteren. In fase twee gebruiken ze de volgers uit fase één om te concurreren en de vijf facties van de rijken te winnen. Elke factie heeft een speciale kracht die door effecten wordt afgespeeld, en krachten kunnen in elke fase anders zijn! Aan het einde van het spel wint de speler met de meerderheid van de volgers van een factie de stem van die factie, en degene die de stem van ten minste drie facties wint, wint het spel!

Claim 2 is een op zichzelf staand vervolg op Claim, met vijf nieuwe facties die alleen kunnen worden gespeeld of in een willekeurige combinatie met de facties in Claim kunnen worden gespeeld.

De Pocket editie van Claim-2. Er is ook een lijst met andere uitbreidingen en versies te vinden op de pagina van het basisspel.