Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een spel van observatie, deductie en mentale behendigheid. Bekijk alle verdachten zorgvuldig en ontdek wie van hen de chef van de spionnen is met behulp van de aanwijzingen die jij en de andere onderzoekers ontdekken. Vind als eerste het hoofd van de spionnen en word de beste hondenhond!

In het spel ontvangt elke speler een aanwijzing die een van de vijf mogelijke eigenschappen van de chef der spionnen onthult. Elke speler blijft kaarten onthullen om aan te geven of elk personage een verdachte is of niet. Naarmate het spel vordert, verzamelen spelers steeds meer aanwijzingen om hen naar de chef van spionnen te leiden. Deze chef van spionnen zal samenvallen met vijf van de vijf mogelijke aanwijzingen, en zijn assistenten zullen overeenkomen met vier van die vijf. Degene die de chef van spionnen op tijd beschuldigt, krijgt de meeste punten. Spelers die de assistenten beschuldigen, verdienen ook enkele punten, terwijl de andere spelers helemaal geen punten of zelfs negatieve beloningen ontvangen. De game bevat twee optionele regels die meer strategie aan de gameplay toevoegen.

Checkpoint Charlie speelt zich af tijdens de koude oorlog en het onderwerp detectives en spionnen wordt toegepast met cartoon-gestileerde honden en katten.