Celestia

Celestia

In Celestia, een vernieuwde versie van Cloud 9, ga je aan boord van een vliegtuig met een team van avonturiers om vele reizen door de steden Celestia te maken en hun prachtige schatten terug te vinden. Je reis zal niet veilig zijn, maar je zult proberen de rijkste avonturier te zijn door de meest waardevolle schatten te verzamelen!

Aan het begin van een reis plaatsen alle spelers hun pionnen in het vliegtuig; de spelers beginnen het spel met zes kaarten in de hand (of acht, afhankelijk van het aantal spelers). Aan het begin van elke ronde wordt één speler gekozen als aanvoerder van de reis en hij gooit met 2-4 dobbelstenen om de uitdagingen te ontdekken waarmee ze te maken krijgen: mist, bliksemschichten, dodelijke vogels of piraten. Hij moet dan de juiste kaarten spelen - een kompas, een bliksemafleider, een misthoorn of zelfs kanonnen - om zijn reis voort te zetten en de volgende stad te bereiken. Maar voordat de kapitein de juiste kaarten speelt, moet elke speler beslissen of hij in het vliegtuig blijft:

Als je weggaat, ben je verzekerd van de overwinningspunten die je krijgt als je de huidige stad verkent. Als je aan boord blijft, hoop je de volgende stad te bereiken om meer kostbare schatten te vangen. Als de kapitein de uitdaging echter niet kan overwinnen, stort iedereen met lege handen neer en moet je een nieuwe reis beginnen met alle passagiers aan boord. Tijdens de reis kan elke avonturier proberen zich terug te trekken uit het spel met fantastische objecten (een jetpack, astronomische bril, enz.) Of door de reis te veranderen (de reis aanpassen of een ontdekkingsreiziger in de stad achterlaten). Zodra een speler een schat van minimaal vijftig punten heeft verdiend, is het spel afgelopen en wint deze speler.

Uitbreidingen Celestia