Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Caylus 1303

Caylus 1303

Een klassiek spel is terug! Als een van de eerste games in het genre met arbeiders plaatsing, behoort Caylus tot de echte klassiekers van bordspellen uit de jaren 2000. Het oorspronkelijke ontwerpteam heeft samen met de Space Cowboys nu een vernieuwde versie gemaakt!

De mechanismen van Caylus 1303 zijn gestroomlijnd en gemoderniseerd voor een intens en korter spel. Laat je echter niet misleiden, want de game heeft zowel zijn diepte als speelgemak behouden, terwijl er veel nieuwe functies zijn toegevoegd

Wordt een meesterbouwer

De oorlog is voorbij! Maar het oude kasteel Caylus ligt op de nieuwe grens. Dit kasteel is oud, en zal dus enorm gemoderniseerd en versterkt moeten worden.

Jij als meesterbouwer moet er voor zorgen dat er genoeg voedsel, materiaal en goede werknemers aanwezig zijn. Bouw gebouwen, neem getalenteerd personeel aan en wordt de meest prestigieuze meesterbouwer van Caylus.

Negen beurten, vier fasen

Caylus 1303 wordt gespeeld 9 negen beurten, waarin elke beurt onderverdeeld is in de volgende 4 fasen:

  • Plannen: Je plaatst je arbeiders
  • Activatie: De geplaatste arbeiders gaan aan het werk
  • Levering: De spelers leveren hun contributie aan het kasteel
  • Stewardschap: Spelers bouwen monumenten en nemen nieuwe arbeiders aan

Door het bouwen van gebouwen, en bijdragen aan het kasteel krijg je prestige. Aan het einde van de negende ronde laat iedere speler zien hoeveel prestige ze hebben opgebouwd. De spelers met de meeste prestige wint Caylus!

Oud spel in een nieuw jasje

Alhoewel Caylus niet “oud” te noemen is zoals bijvoorbeeld een spel als Levensweg, is het originele spel wel wat onhandig te noemen. Deze nieuwe update van Space Cowboys (onder andere de makers van Sherlock Holmes: Consulting Detective) zorgt er voor dat het spel gestroomlijnd speelt, met links en rechts wat tweaks van de regels. Verder heeft het spel een visuele opknapbeurt gekregen en ziet er nu prachtig, kleurrijk en gedetailleerd uit.

Caylus 1303 is dus zeker de moeite waard om te spelen als je een tof strategiespel zoekt!