Caverna

Caverna

In dezelfde lijn als zijn voorganger (Agricola), is Caverna: The Cave Farmers in wezen een spel voor arbeidersplaatsing, met de nadruk op landbouw. In het spel ben je de bebaarde leider van een kleine dwergenfamilie die in een kleine grot in de bergen woont. Je begint het spel met een boer en zijn echtgenoot, en elk lid van de boerenfamilie vertegenwoordigt een actie die de speler elke beurt kan uitvoeren. Samen cultiveer je het bos voor je grot en graaf je dieper de berg in. Je richt de grotten in als woonruimte voor je kroost en als werkruimte voor kleine ondernemingen.

Het is aan jou hoeveel erts je wilt delven. Je hebt het nodig om wapens te smeden waarmee je op expedities kunt gaan om bonusitems en acties te krijgen. Terwijl je door de berg graaft, kun je waterbronnen tegenkomen en erts- en robijnmijnen vinden die je helpen je rijkdom te vergroten. Recht voor je grot kun je je rijkdom nog verder vergroten met landbouw: je kunt het bos kappen om velden in te zaaien en omheiningen in weilanden om je dieren vast te houden. U kunt ook uw gezin uitbreiden terwijl u uw steeds groter wordende boerderij runt. Uiteindelijk wint de speler met het meest efficiënt ontwikkelde thuisbord.

Je kunt ook de solo-variant van dit spel spelen om vertrouwd te raken met de 48 verschillende inrichtingstegels voor je grot.

Caverna: The Cave Farmers, met een speeltijd van ongeveer 30 minuten per speler, is een compleet herontwerp van Agricola dat de kaartspellen uit het vorige spel vervangt door een reeks gebouwen, terwijl de mogelijkheid wordt toegevoegd om wapens te kopen en je boeren op pad te sturen. speurtochten om meer middelen te krijgen. Ontwerper Uwe Rosenberg zegt dat het spel delen van Agricola bevat, maar ook nieuwe ideeën heeft, vooral het grotgedeelte van je spelbord, waar je mijnen kunt bouwen en naar robijnen kunt zoeken. Het spel bevat ook twee nieuwe dieren: honden en ezels.