Catan: Reiseditie

Catan: Reiseditie

Catan: Reiseditie is een reisversie van Catan die die gameplay-ervaring herschept met een paar beperkingen op basis van het kleinere formaat van het bord.

In het spel proberen spelers de eerste te zijn met tien overwinningspunten, waarbij de punten voornamelijk afkomstig zijn van steden en nederzettingen die op het speelbord zijn gebouwd. Tijdens een beurt gooit de actieve speler dobbelstenen en ontvangen spelers middelen op basis van de dobbelsteenworp en wat ze op het bord hebben gebouwd. De actieve speler kan dan ruilen met tegenstanders en wegen, steden en nederzettingen bouwen, afhankelijk van de beschikbare middelen en de beschikbare ruimte op het bord.

In deze reisversie van het spel zijn de landvakken geen individuele vakken, maar zes stukken materiaal die op verschillende manieren kunnen worden herschikt om het speelbord te veranderen. De spelersstukken en grondstofkaarten passen in lades aan de zijkant van het speelbord, dat kan worden opgevouwen tot een trapezium.

Catan:Reiseditie bevat een variant voor twee spelers met kaarten waarmee de ene speler een "ruil" met de andere kan forceren. Wanneer dit gebeurt, neemt de eerste speler twee kaarten van de tegenstander en geeft die speler vervolgens één kaart terug.