Catan: Rise of the Inkas

Catan: Rise of the Inkas

Dit spel confronteert je met nieuwe strategische uitdagingen terwijl je je stam ontwikkelt. Ontwikkeling werkt vrijwel hetzelfde als de kern mechanismen van Catan wegen bouwen en nederzettingen bouwen, ontwikkelingskaarten krijgen om u een voordeel te geven en de overvaller gebruiken om uw tegenstanders te hinderen. Uiteindelijk bereiken je vroege stammen echter hun hoogtepunt en worden ze verdrongen.

Spelverloop

Als je Rise of the Inkas speelt, moet je twee keer je vroege stammen afwijzen om plaats te maken voor een nieuw stam tijdperk. Je verwijdert al je aangelegde wegen van het bord en bedekt je nederzettingen met wijnstokken om aan te geven dat deze mogelijk niet langer worden ontwikkeld. Maar daar houdt je spel niet op. Wanneer je stam in verval raakt, plaats je een nieuwe nederzetting op een beschikbaar bord en ga je verder met het spel met deze nieuwe nederzetting.

De nederzettingen van je stam die in verval zijn, kunnen niet langer uitgroeien tot steden, en je kunt er geen wegen van bouwen. Ze kunnen zelfs worden vervangen door de stammen van je tegenstanders! Zolang ze echter op het bord blijven, blijven de nederzettingen en steden van je vorige cultuur je van middelen voorzien. Zodra je je derde stam hebt gevestigd, ben je in het eindspel. Je wint door als eerste deze stam volledig te ontwikkelen en de opkomst van het Inkan-rijk in te luiden.

Strategische keuzes

De strategische keuzes waarmee u in Catan wordt geconfronteerd, zijn nog genuanceerder in Rise of the Inka. Terwijl je het hoogtepunt van de ontwikkeling van een stam nadert, zoeken je tegenstanders naar manieren om te profiteren van je nederzettingen in verval en proberen ze de beste locaties voor hun eigen land te veroveren! Beslissen wanneer je je stam vooruit wilt laten gaan, is iets dat je zorgvuldig moet overwegen, want door simpelweg naar voren te haasten kun je in een gecompromitteerde positie komen te staan, aangezien de middelen waarop je vertrouwde door je tegenstanders kunnen worden opgeëist.

Nieuwe ervaring

Veel bekende CATAN-regels zijn enigszins gewijzigd om een ​​frisse CATAN-ervaring te creëren. Deze omvatten de langste weg en de grootste band van krijgers. Deze doelstellingen leveren niet langer eenvoudige overwinningspunten op, maar bieden in plaats daarvan een gameplay-voordeel. Elke speler mag met de voorraad handelen tegen een standaardtarief van 3: 1. Extra grondstoffen geproduceerd door de zee en de jungle zorgen voor extra toegang tot de benodigde grondstoffen via een set-collection handelsmethode die nieuw is in CATAN.