Castle Panic: The Dark Titan

Castle Panic: The Dark Titan

Introductie van Castle Panic: Dark Titan

De wereld van Castle Panic krijgt een duistere wending met de uitbreiding Dark Titan. Deze toevoeging brengt een nieuw niveau van spanning en uitdaging naar het geliefde coöperatieve bordspel. Spelers moeten nu samenwerken om niet alleen de gebruikelijke horde monsters te verslaan, maar ook de machtige Agranok en zijn handlangers.

Kernaspecten van Dark Titan

  • Agranok: Een machtige nieuwe vijand die in verschillende sterktes komt, waardoor elke spelsessie uniek is.
  • Nieuwe Handlangers: Naast Agranok zijn er nieuwe monsters die het kasteel bedreigen, elk met hun eigen speciale vaardigheden.
  • Versterkte Verdediging: Gelukkig krijgen de spelers nieuwe kaarten en verdedigingsmiddelen om deze nieuwe dreigingen aan te gaan.
  • Boeien voor Monsters: Deze nieuwe toevoeging kan monsters tijdelijk vertragen, waardoor spelers kostbare tijd winnen.

Verloop van een Speelbeurt

De speelbeurt in Castle Panic: Dark Titan bouwt voort op het basisprincipe van Castle Panic, maar voegt enkele nieuwe fasen en keuzes toe:

  1. Nieuwe Dreigingsfase: Afhankelijk van het aantal spelers en de moeilijkheidsgraad kan Agranok of een van zijn handlangers verschijnen.
  2. Monsterfase: Zoals gebruikelijk komen nieuwe monsters het bos binnen en bewegen bestaande monsters richting het kasteel.
  3. Handelsfase: Spelers kunnen kaarten ruilen, rekening houdend met de nieuwe verdedigingskaarten van Dark Titan.
  4. Actiefase: Spelers vallen monsters aan, zetten verdediging op en gebruiken speciale kaarten.
  5. Monsterbewegingsfase: Overgebleven monsters, inclusief eventuele nieuwe uit de Dark Titan-set, bewegen richting het kasteel.

Overwinning wordt behaald door alle monsters en Agranok te verslaan voordat het kasteel valt. Met de verhoogde moeilijkheidsgraad van Dark Titan is samenwerking crucialer dan ooit.

Castle Panic: Dark Titan is een must-have voor fans van het origineel die op zoek zijn naar een verhoogde uitdaging en een diepere spelervaring.

Let op, dit is een uitbreiding voor Castle Panic, je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te spelen.