Cards Against Humanity

Cards Against Humanity

"Een gezelschapsspel voor vreselijke mensen."

Het spel begint met een rechter, bekend als de "Card Czar", die een zwarte vraag of een lege kaart kiest vanaf de bovenkant van de stapel en deze aan alle spelers laat zien. Elke speler heeft aan het begin van elke ronde een hand van tien witte antwoordkaarten en geeft een kaart (soms twee) met de afbeelding naar beneden aan de Card Czar, die het antwoord op de vraag op de kaart voorstelt. De kaart tsaar bepaalt welke antwoordkaart (en) het grappigst zijn in de context van de vraag of de blanco kaart. De speler die de gekozen kaart (en) heeft ingediend, krijgt de vragenkaart die een "Awesome Point" vertegenwoordigt, en dan wordt de speler links van de nieuwe Card Czar de nieuwe Tsaar voor de volgende ronde. Het spel gaat door totdat de spelers ermee instemmen om te stoppen, waarna de speler met de meeste Awesome Points de winnaar is.

Dit klinkt tot nu toe als de populaire en redelijk onschadelijke Apples to Apples. Hoewel de spellen vergelijkbaar zijn, is het vereiste gevoel voor humor heel anders. De game moedigt spelers aan om praktisch elk ongemakkelijk of taboe onderwerp voor de gek te houden, inclusief ras, religie, geslacht, armoede, marteling, alcoholisme, drugs, seks (oh ja), abortus, kindermishandeling, beroemdheden en die alledaagse kleine ergernissen zoals 'Verwacht een boer en braken op de vloer ".

Daarnaast zijn er nog een paar extra regels. Ten eerste zijn sommige vraagkaarten "Kies 2" of kaarten, waarbij elke deelnemer twee kaarten achter elkaar moet indienen om zijn antwoord te voltooien. Ten tweede bestaat er ook een gokcomponent. Als een vraag wordt gespeeld waarvan een speler denkt dat hij twee mogelijke winnende antwoorden heeft, kunnen ze een geweldig punt inzetten om een ​​enkel tweede antwoord te spelen. Als de speler die heeft gegokt wint, behoudt hij het ingezette punt, maar als hij verliest, krijgt de speler die het winnende antwoord heeft bijgedragen beide punten.

Cards Against Humanity kent veel uitbreidingen, onder andere: