Carcassonne: Kooplieden en Bouwmeesters

Carcassonne: Kooplieden en Bouwmeesters

De tweede grote uitbreiding van het originele spel Carcassonne, Kooplieden en Bouwmeesters bevat 24 tegels met nieuwe functies zoals Bridges en Cities.

Sommige tegels bevatten ook symbolen voor de goederen wijn, stof en tarwe. Spelers verzamelen een van deze goederen wanneer het kenmerk dat het op de tegel heeft, wordt gescoord. Spelers met de meeste van elk type goed krijgen bonuspunten aan het einde van het spel. Er is een populaire huisregel die het verhandelen van goederen tussen spelers toestaat in ruil voor andere goederen en de mogelijkheid om te kiezen waar een tegel wordt geplaatst. Er zitten ook twee nieuwe houten speelstukken in deze uitbreiding. De bouwer is als een meeple in die zin dat hij als een soort opzichter in een stad of weg kan worden geplaatst. Een volgende tegeluitbreiding van de functie waarin de bouwer zich bevindt, stelt de speler in staat om een ​​andere tegel te plaatsen. Boeren kunnen aan het einde van het spel ook een nieuwe varkenspion in een veld plaatsen voor extra punten.

Ten slotte wordt Traders & Builders geleverd met een grote stoffen tas. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de tegels te houden en te hanteren, maar het neemt ook het probleem weg van niet-identieke achterzijden.

Let op, dit is een uitbreiding op Carcassonne. Het basisspel is vereist om deze uitbreiding te spelen