Cacao

Cacao

Cacao is een spel voor het plaatsen van tegels dat spelers onderdompelt in de exotische wereld van de "vrucht van de goden". Als het hoofd van je stam moet je je mensen naar welvaart leiden door het verbouwen en verhandelen van cacao - en om dat te doen, moet je ze op de best mogelijke manier aan het werk zetten.

In het spel heeft elke speler een individuele stapel vierkante werkertegels, waarbij het aantal arbeiders aan elke kant van de tegel varieert van tegel tot tegel. Het speelveld begint met slechts een paar jungletegels in het spel: een cacaoveld en een kleine markt; twee jungle-tegels worden open gelegd en de resterende jungle-tegels worden gestapeld als een trekstapel.

Als een speler aan de beurt is, plaatst hij een van haar werkerfiches op het bord naast een of meer jungletegels die al in het spel zijn. deze ruimte. Haar arbeiders worden dan druk en leveren de resultaten van hun inspanningen: als je arbeiders naast een cacaoveld plaatst, ontvang je een of twee cacaomarkeringen per arbeider; als ze naast een markt staan, kun je ervoor kiezen om één cacaomarker per arbeider te verkopen tegen de vermelde prijs; als u naast een put water krijgt; als ze naast een tempel staan, staan ​​ze en zien ze er goed uit tot het einde van het spel; enzovoorts. Vervolgens vult hij haar hand van haar persoonlijke stapel naar drie werkerstegels.

Zodra alle spelers al hun werkerstegels hebben gebruikt, is het spel afgelopen. Spelers scoren (of verliezen) punten op basis van hun watervoorziening, en elke tempel beloont de speler die de meeste arbeiders ernaartoe heeft gestuurd. Uiteindelijk wint degene die het meeste goud heeft verzameld.

Uitbreidingen Cacao