Brass: Lancashire

Brass: Lancashire

Brass: Lancashire - voor het eerst gepubliceerd als Brass - is een economisch strategiespel dat het verhaal vertelt van concurrerende katoenondernemers in Lancashire tijdens de industriële revolutie. U moet uw industrieën en netwerk ontwikkelen, bouwen en vestigen, zodat u de vraag naar ijzer, kolen en katoen kunt verzilveren. Het spel wordt over twee helften gespeeld: de kanaalfase en de railfase. Om het spel te winnen, moet je de meeste overwinningspunten (OP's) scoren, die aan het einde van elke helft worden geteld. VP's worden gewonnen uit uw kanalen, rails en gevestigde (omgedraaide) industrietegels. Elke ronde wisselen de spelers volgens het beurtvolgordespoor, waarbij ze twee acties ontvangen om een ​​van de volgende uit te voeren:

  1. Bouw een industrietegel
  2. Bouw een spoor of kanaal
  3. Ontwikkel een industrie
  4. Verkoop katoen
  5. Een lening afsluiten

Aan het einde van de beurt van een speler vervangen ze de twee kaarten die ze speelden door nog twee van de stapel. De beurtvolgorde wordt bepaald door hoeveel geld een speler in de vorige beurt heeft uitgegeven, van de laagste besteding tot de hoogste besteding. Dit mechanisme voor de beurtvolgorde opent een aantal strategische opties voor spelers die later in de beurtvolgorde gaan, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om achter elkaar te draaien.

Nadat alle kaarten de eerste keer zijn gespeeld (waarbij de kaartgrootte wordt aangepast aan het aantal spelers), eindigt de kanaalfase en begint een scoringsronde. Na het scoren worden alle kanalen en alle industrieën van het laagste niveau verwijderd voor het spel, waarna nieuwe kaarten worden gedeeld en de railfase begint. Tijdens deze fase kunnen spelers nu meer dan één locatie in een stad bezetten en is een dubbele verbinding (hoewel duur) mogelijk. Aan het einde van de railfase vindt nog een scoringsronde plaats, waarna een winnaar wordt gekroond.

De kaarten beperken waar u uw industrieën kunt bouwen, maar elke kaart kan worden gebruikt voor het ontwikkelen, verkopen van katoen of het bouwen van verbindingsacties. Dit leidt tot een strategische timing / opslag van kaarten. Middelen zijn gebruikelijk, zodat als een speler een spoorlijn aanlegt (waarvoor steenkool nodig is), hij de steenkool van de dichtstbijzijnde bron moet gebruiken, wat de kolenmijn van een tegenstander kan zijn, die op zijn beurt die kolenmijn dichter bij de score brengt (dat wil zeggen: gebruikt).

Brass heeft ook een vervolg, namelijk Brass: Birmingham.