Bonfire

Bonfire

De vreugdevuren zijn bronnen van licht, energie en warmte gecreëerd door de bewakers van het licht om de steden op de verder donkere planeet op te fleuren. De inwoners van de steden beschouwden de vreugdevuren echter als vanzelfsprekend en exploiteerden ze voor hun persoonlijk gewin. Teleurgesteld trokken de bewakers van het licht zich terug en lieten de vreugdevuren blussen. De burgers konden niet meer in de nu donkere steden wonen en werden gedwongen te vertrekken.

Jullie zijn een groep kabouters die dicht bij de steden wonen en jullie hebben ook het licht van de vreugdevuren nodig. Nu je het mist, probeer je zelf de steden te bezoeken en opnieuw te leren hoe je de vreugdevuren kunt ontsteken: je moet de bewakers van het licht op hun heilige eilanden bezoeken en taken vragen om je goede wil te bewijzen. Voor elke voltooide taak zullen ze een gedoofd vreugdevuur opnieuw ontsteken. Degene die het meeste vertrouwen van de bewakers weet te winnen en hun stad het meest opfleurt, wint het spel.

De motor voor Bonfire zijn de driekleurige tegels die je op je spelersbord gaat puzzelen. Als het je lukt om dezelfde kleuren naast elkaar te plaatsen, ontvang je meer actietegels van die specifieke soort. Hierdoor kun je je specialiseren in bepaalde soorten acties en verschillende strategieën volgen. U kunt de tegels gebruiken om de volgende acties uit te voeren:

  • - Verplaats je schip naar een eiland
  • - Ontvang een taak van een eiland door twee middelen uit te geven
  • - Nodig een beschermer van het licht uit in je stad
  • - Trigger een processie van bewakers door je stad en verzamel middelen.
  • - Voeg een landschapstegel toe aan je stad (hier vinden de processies plaats)
  • - Rekruteer een kabouter en verdien een speciale vaardigheid of overwinningspunten
  • - Vind steun bij het laatste vreugdevuur en verkrijg portalen, middelen of actietegels

Je speelt in beurtvolgorde totdat een vast aantal taken is opgelost, waarna elke speler nog 5 beurten heeft. Tijdens de eindscore ontvang je punten voor je voltooide taken (de vreugdevuren) en eventuele verbeteringen die daar zijn aangebracht (portalen, landschappen of bewakers).