Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Black Angel

Black Angel

De mensheid heeft door haar onverantwoordelijke gedrag de natuurlijke hulpbronnen van de aarde uitgeput, waardoor ze bijna onbewoonbaar is geworden. In een uitbarsting van helderheid, onder druk van de onomkeerbare achteruitgang van jullie planeet, worden de grote naties gedwongen hun verschillen opzij te zetten en hun kennis te delen om het grootste ruimtevaartuig te creëren dat ooit is gebouwd. Zo wordt het BLACK ANGEL-project gelanceerd.

De Zwarte Engel, het eerste intergalactische fregat in de geschiedenis, moet het genetisch erfgoed van de mensheid over bekende werelden heen transporteren over een reis die waarschijnlijk enkele duizenden jaren zal duren. Haar bemanning zal alleen uit robots bestaan. Omdat geen enkel land bereid is te vertrouwen op de creatie van de AI (kunstmatige intelligentie) die deze bemanning zal besturen aan een ander land, wordt een compromis gevonden: de Black Angel zal gezamenlijk worden beheerd door verschillende AI's, en het nut van elke beslissing zal zijn geëvalueerd in VP (Validatieproces).

Aan het einde van deze lange en gevaarlijke reis, wanneer een nieuwe bewoonbare planeet is bereikt, zal de AI die de meeste VP heeft verdiend worden toevertrouwd om de mensheid opnieuw wakker te schudden en toezicht te houden op haar nieuwe start….

Alle rapporten zijn het erover eens: de Black Angel nadert Spes, een planeet met de grootste kans op bewoonbaarheid door de menselijke soort. Profiteer van onze aanpak om de goede relaties te behouden die je geleidelijk hebt verweven met de welwillende buitenaardse soorten die de melkweg bevolken, en pas op voor de gevreesde Ravagers, die er alles aan zouden doen om te voorkomen dat je Spes bereikt.