Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Beverbende

Beverbende

Beverbende is het perfecte spel voor diegenen die een snel en spannend kaartspel willen dat hen de hele avond aan het lachen zal maken. Het spel wordt gespeeld met een set van 66 kaarten, en is eenvoudig te leren. Maar let op, het kan bedrieglijk uitdagend zijn. Het doel is om voor een zo laag mogelijke score te gaan, en wie aan het eind van het spel de laagste score heeft wint! Daag je vrienden uit in dit spel van tactiek en geheugen!

Hoe speel je Beverbende

Schud de kaarten en leg voor elke speler 4 gesloten kaarten voor hun op een rijtje neer. (niet spieken!) De rest van de kaarten komt op een stapel in het midden, met het plaatje naar beneden. Op de kaartjes vind j de cijfers van 0 tot 9 of een van de 3 smaken speciale kaarten.

Voordat het spel begint leg je de bovenste kaart van de stapel naast de stapel neer. Dit is de eerste kaart van de aflegstapel. Daarna mogen spelers de buitenste 2 van hun 4 kaarten bekijken. Onthoud goed wat die kaartjes zijn, je mag ze hierna namelijk alleen nog maar met behulp van speciale kaarten in zien.

Aan het begin van de beurt mag de speler de bovenste kaart van de open aflegstapel pakken wisselen met een van de kaarten voor hem of haar. Let op! Je mag de kaarten voor je nog steeds niet bekijken. De geruilde kaart gaat vervolgens op de aflegstapel en de beurt eindigt.

Ligt er boven op de aflegstapel een speciale kaart zonder cijfer? Dan mag een speler er die beurt niet voor kiezen om die kaart te pakken en moet hij of zij een kaart van de gesloten trekstapel pakken.

De speler mag er ook voor kiezen een kaart van de gesloten trekstapel te pakken en bekijken. De speler heeft nu 3 mogelijkheden:

  • Leg de kaart op de open aflegstapel
  • Ruil de kaart om voor een van de gesloten kaarten, als het geen speciale kaart betreft
  • Voer de speciale actie uit als het een actiekaart is

Er zijn 3 speciale acties in het spel: Ruilen, Spieken en Twee keer pakken. Met de ruilen kaart mag jij een gesloten kaart van je tegenstander ruilen voor een van jouw gesloten kaarten. Spieken betekent dat je 1 van je 4 gesloten kaarten mag bekijken, en 2 keer pakken betekent dat je de bovenste kaart mag bekijken en spelen of afleggen. Leg je de kaart af? Dan mag je nogmaals de bovenste kaart bekijken en spelen of afleggen.

Einde van een ronde

Het doel is om het laagst mogelijk aantal punten voor je te hebben. Denk je dat je een laag aantal punten hebt? Dan klop je op tafel en zeg je “laatste ronde!”. Alle andere spelers krijgen hierna nog één beurt en dan eindigt de ronde. Iedere speler draait nu zijn of haar 4 gedekte kaarten om en telt het aantal punten op. Het kan voorkomen dat tussen deze 4 kaarten een speciale kaart zit, je moet dan net zo lang kaarten van de stapel trekken tot je een kaar pakt met een cijfer. Deze kaart met cijfer vervangt dat n de speciale kaart.

Noteer het totaal aantal punten van de spelers, en schud dan alle kaarten voor de volgende ronde. Je bepaald zelf hoeveel ronden je in totaal speelt. De speler met het laagst aantal punten na die rondes wint Beverende!