Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Architects of the West Kingdom

Architects of the West Kingdom

De Koning en zijn nobelen eisen dat er nieuwe, wonderbaarlijke gebouwen zijn nieuwe rijk gaan versieren. Hij heeft jou, en je medespelers geselecteerd om de grondstoffen, werknemers en alles wat er verder bij komt te regelen. Ook zal je de gebouwen voor hem moeten bouwen. Lukt het jou om dit te doen zonder corrupt te worden? Of kies je voor louche deals, en neem je andere beslissingen die niet door de beugel kunnen?

Architects of the West Kingdom, in het nederlands Architecten van het Westelijke Koninkrijk, speelt zich af aan het einde van het Karolingische rijk, circa 850 na Christus. Als koninklijke architecten strijden spelers om indruk te maken op hun koning en hun nobele status te behouden door verschillende herkenningspunten te bouwen in zijn nieuw aangestelde domein. Spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en hun personeel in de gaten houden. Dit zijn verraderlijke tijden en rivaliserende architecten doen er alles aan om uw voortgang te vertragen. Blijft je deugdzaam, of wordt je gevonden in het gezelschap van dieven en zwarte marketeers?

Het doel van Architects of the West Kingdom is om de speler te zijn met de meeste overwinningspunten (OP) aan het einde van het spel. Punten worden verdiend door verschillende gebouwen te bouwen en door te werken aan de kathedraal van de aartsbisschop. Tijdens het spel moeten spelers veel morele beslissingen nemen. Maar pas aan het einde van het spel zal hun deugd worden beoordeeld. Een paar achterbakse deals hier en daar lijken misschien niet veel, maar ga te ver en je wordt gestraft. Het spel is afgelopen zodra een bepaald aantal constructies is voltooid.

Dit spel heeft ook een uitbreiding, namelijk: Architects of the West Kingdom: Age of Artisans. Deze uitbreiding voegt nieuwe game mechanics toe, staat toe dat er een extra speler meespeelt en vult verder alles in het basisspel aan voor een complexer en strategischer spel.